Ostoskori
Masennus ★ Kauppiatar bloggaa ⋆ Butik-O.fi
Butik-O Luonnonkosmetiikkaa, ekologisia ja eettisiä tuotteita, kotimaista käsityötä, designia. Tervetuloa!
Butik-O, Butik O,pyykkietikka, tuoksuetikka, luonnonmukaista kosmetiikkaa, luonnonkosmetiikkaa, luomukosmetiikkaa, vegaani kosmetiikkaa, We Love The Planet, Saaren Taika, ekologinen, kauneudenhoito, Boho Green, ei parabeeneja, ei kemikaaleja, ei testattu eläimillä, luontaistuotteet, terveystuotteet, Kulkurin Kartano, Kaunis,
66191
post-template-default,single,single-post,postid-66191,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Masennus

Mä luulin jo päässeeni siitä..

Mulla todettiin masennus joskus ehkä noin 26 vuotiaana, tai se on ainakin eka kerta kun muistan saaneeni diagnoosin. Voihan se olla, että masennus on mulla ollut jo aikaisemminkin, ehkä jopa nuorena ennen aikuisuutta, mutta tämän syvän synkkyyden muistan joka alkoi siinä 26 vuotiaana.

Syvin aallonpohja masennuksessa tuli varmaan sen eron jälkeen ja sitä kesti noin 10 vuotta. Sinä aikana oli aikaa opetella tuntemaan itseään sisältä ja pohtia masentumisen syitä. Aluksi tietysti syytin exää ja sitä väkivaltaista ja ahdistavaa suhdetta jossa hänen kanssaan eli 5 vuotta, mutta kun aloin huomaamaan tässä noin vuosi sitten, että masennus alkaa pilkistämään uudestaan onnellisuuden pilveni takaa, tajusin, että ehkä ex-mies ja ne olosuhteet eivät kuitenkaan olleet SE syypää masennukseeni, ehkä minulla on perinnöllinen taipumus masentua?

Suvussamme esiintyy jonkun verran masennusta ja uskon nyt, että perintötekijöillä on suurempi merkitys masennukseen, kuin olosuhteilla. Onhan minulla nyt todella hyvät olosuhteet ainaisia rahahuolia lukuunottamatta!

Raha onkin se asia jonka uskon vaikuttaneen merkittävästi tämänhetkiseen uupumukseeni. Olen nimittäin syönyt paljon vitamiineja mm. B- ja D-vitamiineja ja Omegaa jotta masennus pysyisi kurissa, mutta nyt on ollut hiukan vähemmän rahaa käytössä ja Omegat on jäänyt ostamatta ja uskon, että se näkyy nyt jaksamisessa, koko perheellä.

Huomenna, kun joudun tuhlaamaan mieheni ainoan vapaapäivän ajamalla 100km Saloon uusimaan pankin avainlukulistaa Postin hukattua minulle uuden lähetetyn, täytyy koittaa raapia muutama euro kokoon jotta saan ostettua Lidlistä Omegaa.

MAINOS: www.Butik-O.fi Kaikki yli 35€ tilaukset nyt ilman toimituskuluja!
luonnonkosmetiikkaa edullisesti

Ottaa niin päähän se Postikin! Niinkun ei olisi muuta rahan käyttöä kuin tuhlata bensoihin, kun he hukkaavat postini? Eipä tuo muutoin olisi mikään kiireellinen asia ja voisin hoitaa sen joku kerta samalla kun käyn kaupassa, mutta kun en saa maksettua tilausten postimaksuja tai yrityksen laskuja ilman tunnuslukuja, joten niiden noutaminen ei voi odottaa 🙁 Nyt täytyy postikulut hoitaa miehen tililtä kunnes saan uudet tunnukset!

Silloin n. 6 vuotta sitten, kun muutin Turusta maalle tänne Saloon ja aloin parantumaan masennuksesta, niin ennen kunnollista voimaantumista alkoi tulla sellainen hirmuinen viha, viha omaa jaksamista kohtaan! Suututti, kun olkona oli kaunis ilma, kaunis luonto, ihana puutarha yms. odottamassa, mutta itse oli vain väsynyt ja halusi nukkua. Nyt tunnen sitä samaa vihaa ja ounastelen, että masennus on sieltä pian tulossa. Vyöryy päälle kuin musta pilvi 🙁

Alla olevalla videolla on masennus kuvattu erittäin hyvin.

Masennusta on vaikea selittää jollekin joka ei ole sellaista koskaan joutunut kokemaan, mutta tuo video kertoo sen ehkä parhaimmalla tavalla jotta asiasta tietätättömätkin voivat saada jonkinmoisen käsityksen mille masennus oikeasti tuntuu.

Minä syytän tämän hetkistä masentuneisuuden tunnettani kyllä eniten siitä Omegan puutteesta, koska enhän minä voi olla masentunut, kun minulla on näin hyvä elämä? En ainakaan myönnä sitä ennen kuin olen syönyt muutaman päivän kunnolla Omegaa!

Silloin kun aloittelin pitämään valokuvanäyttelyitä, olivat kuvani aina synkkiä ja mustavalkoisia. Minun valokuvieni nettisivun nimikin on Melancholic.photos ja vanhan blogini nimi on melankoliaa ja valoisia kuvia. Melankolia ja surumielisyys olivat läsnä kaikessa mitä tein, kaikissa kuvissa mitä otin, olkoon kyseessä vauhdikas auto- tai moottoripyöräkuva, luontokuva tai ihmiskuva.

Synkkyys oli tavaramerkkini ja kuvani tunnistettiin melankolisuudestaan.

Mutta tavattuani mieheni vuonna 2014 aloin huomaamattani tekemään värikuvia. En tajunnut sitä itsekään ennen kuin vasta vähän ajan päästä, etten ollut enää aikoihin tehnyt synkkiä kuvia vaikka kuvaamani aiheet olivat samoja.

Mieleni synkkyys oli jotenkin poissa. Ei tuntunut enää luonnolliselta vääntää kuvista synkempiä kuin ne ovat.

Kehittelin itselleni vahingossa uuden tyylin. Hiukan pastellisävyiset värikuvat joita nyt pursuaa kaikista paikoista 😀

Pian kehittelin pastellisävyn päälle vielä “harsomaisen kerroksen” ja sain kuvistani entistä unen omaisempia <3

Enkä ole synkkiä tai mustavalkoisia kuvia tehnyt enää aikoihin.

Tästäkin syystä ajattelen, ettei masennus johdu itsestäni vaan Omegan puutteesta, koska jos mieleni olisi palannut takaisin synkäksi, tekisin varmaan myös synkkiä valokuvia?

Pitää siis vaan koittaa karistaa tämä väsymys ja uupumus pois harteiltani ja uskotella itselleen ettei se ole masennus joka minua väsyttää näin ihanana aurinkoisena aamupäivänä vaan vain Omegan puute.

Toivotaan parasta!

MAINOS: Suolasaippua hien tuoksun poistajana ja pari sanaa alumiinittomista deodoranteista. Lue blogista ja osta, kaikki yli 35€ tilaukset ilman postikuluja! Suolasaippua Kaurilan Sauna

 

Kiitos taas, että jaksoit lukea, lisää kärsimästäni masennuksesta ja sen aiheuttamista ikävistä asioista voi lukea vanhasta blogistani joka saattaa sisältää hiukan rankkaakin asiaa joten lukeminen omalla vastuulla.

Vierailethan myös verkkokaupan puolella kurkistamassa mitä kaikkea ihanaa siellä on tarjolla ehkäpä juuri sinulle 🙂

 

 

 

 

 


Kirjoitukseen liittyvät linkit:

http://melankoliaajavaloisiakuvia.blogspot.fi/search/label/masennus

Et ole yksin

3 Comments
 • Etna
  Posted at 22:38h, 23 huhtikuun Vastaa

  Hei! Luin huumeita käsittelevän postauksesi, jonka olit jakanut naisyrittäjien sivuille.. Piti jo silloin kommentoida jotain. En vain osannut löytää sanoja.

  Puoliso huomasi minun lukeneen blogitekstin ja alkoi selata blogiasi pidemmälle ja kertoi siitä minullekin. Hän samaistui masennustekstiisi – erityisesti myös noiden samojen omega-3 vaikutusten ansiosta. Itsekin olen sairastunut synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja siihenkinhän pitkälti sanotaan omega-3 puutosten olevan yksi iso syy.

  Kiinnostaisi jutella kansassi lisää enemmänkin. Onnistuisikohan soitella joku päivä? ^_^

 • Ninni
  Posted at 18:29h, 31 toukokuun Vastaa

  Vanhaa blogiasi pääsee ilmeisesti lukemaan vain kutsutut. Voitko kutsua minut?

  • Kauppiatar
   Posted at 08:39h, 01 kesäkuun Vastaa

   Mä laitoin sen nyt julkiseksi

Post A Comment