Ostoskori
Yrittäjän arkea ★ Kauppiatar bloggaa ⋆ Butik-O.fi
Butik-O Luonnonkosmetiikkaa, ekologisia ja eettisiä tuotteita, kotimaista käsityötä, designia. Tervetuloa!
Butik-O, Butik O,pyykkietikka, tuoksuetikka, luonnonmukaista kosmetiikkaa, luonnonkosmetiikkaa, luomukosmetiikkaa, vegaani kosmetiikkaa, We Love The Planet, Saaren Taika, ekologinen, kauneudenhoito, Boho Green, ei parabeeneja, ei kemikaaleja, ei testattu eläimillä, luontaistuotteet, terveystuotteet, Kulkurin Kartano, Kaunis,
66003
post-template-default,single,single-post,postid-66003,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Yrittäjän arkea

Kilpailu alalla kuin alalla on tänä päivänä kovaa, mutta verkkokaupan alalla se lienee keskivertoa kovempaa. Verkkokaupan kun voi kuka tahansa perustaa nykyään varsin helpostikin ja lähes ilmaiseksi ja niin niitä syntyy, kuin sieniä sateella.

Suomalainen kateus on asia joka aina silloin tällöin nousee puheenaiheeksi, mutta en usko, että Suomessa ollaan sen kateellisempia kuin muuallakaan vaikka sanotaan, että suomalainen on valmis maksamaan 100 euroa siitä, ettei naapuri saa viisikymppistä, luulen, että kaikkialla maailmassa nähdään naapurin onni jotenkin itseltä pois olevaksi asiaksi eikä tämä ole vain meitä suomalaisia koskeva asia.

Itse olen melko uutena yrittäjänä ja vielä uudenpana verkkokauppiaana törmännyt pariin kertaan sellaiseen asiaan joka sai hetkeksi haukkomaan henkeä ja miettimään, että ollaanko me suomalaiset oikeasti tuollaisia?

Ensimmäinen tapaus oli silloin, kun olin valmistanut ensimmäiset alumiinikelloni, ovikylttini, saunalorukylttini ja saunamittarini ja tarjosin niitä erääseen liikkeeseen. Liikkeestä vastattiin että; koska minulla on tuotevalikoimassani muiden tuotteiden lisäksi myös saunamittari, ei mitään tuotteitani kelpuuteta heille myyntiin, koska heidän valikoimissaan on jo erään toisen saunamittarin valmistajan saunamittareita ja minun mittarini kilpailisi myynnistä näiden toisen valmistajan mittareiden kanssa.

MAINOS: www.Butik-O.fi Kaikki yli 35€ tilaukset nyt ilman toimituskuluja!
luonnonkosmetiikkaa edullisesti

Ok. No ei voi mitään, ajattelin, itseäni ei kuitenkaan haittaisi myydä muidenkin valmistajien kilpailevia tuotteita, koska myyty tuote on myyty tuote ja aina plussaa kaupalle.

Toinen tapaus on uudempi ja alkoi viime marraskuussa (lisäys; ja jatkuu näemmä edelleen).

Halusin verkkokauppaani myyntiin [tuotteen, valitettavasti olen joutunut sensuroimaan osan tekstistä, kerron siitä jutun lopussa lisää, pahoitteluni], koska ekologisuudesta kiinnostuneena halusin itsekin kokeilla jotakin, joka täällä saaressa olisi luonnolle tavallista [ainetta] ystävällisempää.

Kirjoitin siis Googleen sanan [tuote] ja ensimmäisenä tietysti sieltä tulee eräs [valitettavasti jouduin poistamaan tämän kohdan sisällöstä saamani puhelinsoiton perusteella josta kerrotaan jutun lopussa lisää, pahoitteluni], päätin siis etsiä jälleenmyyntiin toisen samankaltaisen tuotteen ja löysinkin sellaisen.

Mutta ei tämä “[tuote]sota” tähän loppunut!

Seuraavaksi sain huomata, että [poistettu] tarkkailee muiden verkkokauppojen [tuote] hintoja ja ilmiantaa näitä eteenpäin jos hänen mielestään jotkut verkkokaupat myyvät jatkuvasti alle ovh:n. Oma kauppani joutui muutaman muun kaupan kanssa tällaisen ilmiannon kohteeksi, enkä ollut ehtinyt tätä “ihmeainetta” myydäkään kuin vasta vajaa 3 kuukautta, joka sisälsi siis kahden viikon tutustumistarjouksen, joulun välipäiväalen 3 päivää, ja nyt helmikuun 13. päivä alkaneen tarjouksen ja tarjoushintani oli siis n. 4% alle ovh:n, eli mistään jatkuvasta ja hurjasta alennusmyynnistä ei siis ollut kyse. [Lisäys: kyseinen yrittäjä otti myöhemmin myös myyntiin tätä minun edustamaani merkkiä ja myi sitä itse 20% alennuksella, lisäksi olen saanut kuulla, että kyseistä tuotetta ei ENÄÄ anneta tämän alueen muille jälleenmyyjille myyntiin, olen myös saanut useita yhteydenottoja muihin tuotteisiin liittyen joihin kyseisellä yrittäjällä on jokin ihmeellinen yksinmyyntioikeus alueellamme.]

Ihmetyttää suuresti tämä kanssayrittäjän käytös näinkin arkipäiväiseen tuotteeseen, kuin [tuote] (ja harmittaa myös, että olen jutun tärkeimmät kohdat joutunut sensuroimaan lakimiehen pelossa, jolloin tämä juttu jää lukijalle väkisinkin vajaaksi).

 

Ensinnäkään kyseessä ei ole esim. vessapaperi jota luultavasti jokainen ihminen käyttää useita kertoja päivässä, vaan kyseessä on vaihtoehtoinen tuote [aineelle], jolla on vain pieni marginaalinen käyttäjäkuntansa, jota minä, ja monet muut myymme vain verkossa.

Suurin osa ystävistäni ei esimerkiksi edes tienneet mitä [tuote] on tai mihin sitä käytetään, joten mistään huippusuositusta tuotteesta ei ole kyse.

Väittäisin, että ei kukaan yrittäjä myy niin paljon [tuotetta], että tulisi pelkästään sen myymisellä miljonääriksi, miksi siis niin suuri meteli asiasta? Tuntui kuin olisin yhtäkkiä alkanut myymään kokaiinia ja hypännyt Columbian huumekartellin varpaille!

Tämä on siis se yrittäjän arki jossa me elämme. Tämä on totista totta.

Lisäys: Juttua muokattu saamani puhelinsoiton perusteella, soittaja pyysi minun kirjoittamaan, että kyseessä on väärinkäsitys, että mitään monopolia tai kartellia ei [tuotteella] ole [alueella x] ja, että olen ymmärtänyt asian väärin, hän myös mainitsi, että mikäli en muuta vihjailevaa kirjoitustani niin minä tulen saamaan asianajajalta kirjeen, jossa kerrotaan “kuinka asia on”.

Juttua on siis siistitty alkuperäisestä muodostaan, mutta joitakin kohtia sensuroitu [maininnalla], koska muutoin koko jutun ajatus haihtuisi taivaan tuuliin. Jään nyt odottamaan tätä asianajajan kirjettä, sillä nyt nimittäin vasta alkoikin kiinnostaa miten “se asia oikein on” ja MIKÄ se asia siis oikein on?? 😀

 

Nyt siis kirjoitan, että pahoitteluni aikaisemmasta virheellisestä informaatiosta, olin ymmärtänyt asian väärin ja aikaisemmin kirjoittamani seikat perustuivat väärinkäsitykseen, mitään [tuotteen] kartellia tai monopolia ei ole, kuten puhelinsoitosta sain ymmärtää, kyseessä on vain yhden tahon huoli muista jälleenmyyjistä ja halu pysyä kartalla ketkä muut tuotetta myy kuten soittaja minulle vahvasti painotti.

 

Lisään vielä tähän loppuun sellaisen toteamuksen, että ymmärrän hyvin, että saatan suututtaa tällä kirjoituksella (tai paremminkin olen jo suututtanut) jonkun toisen yrittäjän, ja että olen tietoinen, että toiset ihmiset ovat valmiita likaisiinkin keinoihin, ja että tästä asiasta kirjoittaminen saattaa kostautua minulle yritykseni tai minun itseni mustamaalaamisella ja päättyä lopulta jopa verkkokauppani markkinoilta ajamiseen.

Olen varautunut siihen.

Mielestäni kilpailua ei saisi estää kyseenalaisin keinoin, kilpailu on hyväksi meille kaikille, niin yrittäjille, kuin ostajillekin ja kilpailijoita tulisi kohdella asianmukaisesti, jos on pelkoa, että joku toinen liike saa myyntiä jostakin tuotteesta, niin ei siitä asiasta pitäisi vetää herneitä nenään ja ryhtyä likaiseen peliin. Meitä on monta täällä maapallolla myymässä vähän sitä sun tätä, kaikkia ei voi estää taikka hiljentää.

Lisäksi tietojeni mukaan on olemassa kilpailunedistämislaki joka kieltää tuollaisen “yksinmyynnin” jonkin kaupungin sisällä, eikä maahantuojakaan voi kieltäytyä myymästä jälleenmyyntiin samoilla ehdoilla kuin muillekin.

Ystävällisesti Kauppiatar Johanna Amnelin, Suomen Salosta

 

6 Comments
 • Jenny
  Posted at 21:50h, 16 helmikuun Vastaa

  Tervetuloa kerhoon. Kerhoon yrittäjä ja kerhoon lakimiehellä uhkaillut. Meillä kävi niin hassusti, että joku googletti ja meidän firma tuli toisen saman alan firman kanssa hakutuloksiin. Siitä se soppa nousi. Vitutti – minua haloo ei mistään ja sitä toista vaan vitutti. En jaksanut tapella, jatkoin elämää. Edelleen kyseinen yrittäjä kyylää. Kyseinen yrittäjä tosin on ruotsalainen. Kuten totesit, ei ole vain suomalainen ilmiö. Tsempit meille!

  • Kauppiatar
   Posted at 21:53h, 16 helmikuun Vastaa

   Kiitos kommentista ja tsemppiä sulle, (ja mulle myös 😀 )

 • Sari Väisänen
  Posted at 23:12h, 16 helmikuun Vastaa

  Mä ainakin ostan PYYKKIETIKKANI (hupsistasaatana saako näin sanoa) jatkossa vain ja ainoastaan sulta, koska eniten v*tuttaa ylimieliset ääliöt jotka asettaa itsensä jokpnkin kaikkivaltiaan asemaan ja uhkailee jollain h*lvetin asianajajilla kun eivät muuta osaa. Parasta farssissa on että SINÄ SAIT ilmaista mainosta ja taatusti merkittävän määrän uusia asiakkaita ja joku toinen taas kärsii omasta tyhmyydestään koska asiakkaat on fiksuja ja äänestään jaloillaan tai tässä tapauksessa rahoillaan. Toivotan arvon bloggaajalle onnea ja menestystä ja se määräilijä voi mun puolesta vaikka tukehtua etikkaansa

  • Kauppiatar
   Posted at 23:15h, 16 helmikuun Vastaa

   Kiitos kommentista ❤️ Anteeksi, naurahdin loppulauseelle

 • Satu
  Posted at 09:57h, 18 helmikuun Vastaa

  Mä luulen, että tämmöisellä uhkailulla ja soittoringillä nyt pissittiin kumminkin ihan vaan niin omiin muroihin!

  Myös minä tilaan pyykkietikkani sinulta!!

  Pahasuopainen “kilpailija” kurlatkoon vaikka niitä omia yksioikeusetikoitaan sillä välin, kuin sun verkkokauppa kasvaa ja kehittyy

  • Kauppiatar
   Posted at 06:04h, 19 helmikuun Vastaa

   Kiitos kommentista ❤️ joo niin luulen minäkin ja viimepäivien kävijä- ja ostoryntäykset kertovat omaa kieltään

Post A Comment